Att göra

Trots att Skiathos är en liten ö och att det är stränderna som har huvudrollen, så finns det också en del att göra på ön. Det finns något för de flesta och huvudstaden Skiathos Stad har det största utbudet.

Sevärdheter

Staden Kastro är Skiathos gamla huvudstad och ligger på en klippa på den nordligaste delen på ön. Den gamla staden byggdes någon gång runt 1400-talet men tömdes på nästan all befolkning efter att de flytt till fastlandet för att rädda sig från turkarnas invadering 1538. Idag består inte mer än ruiner men är trots det ett mycket vackert och populärt turistmål. Det går att ta sig till Kastro från Skiathos Stad genom att vandra och då tar det ca 3 timmar att nå den gamla huvudstaden.

Kloster finns det flera av på Skiathos. De flesta har mycket pittoresk arkitektur och är mysiga ställen att svalka sig på och få uppleva kultur. Det kändaste klostret är Evangelistria som ligger lite mer än 4 km från Skiathos Stad. Det byggdes någon gång i början på 1800-talet och ligger i ett bedårande område. Du kommer lätt till Evangelistria genom att ta buss eller bil från Skiathos Stad. Det tar ca en timme att gå och är en upplevelse vi rekommenderar. Inträde är gratis och du kan även köpa souvenirer här.

Klostret Panaghia Kounistra ligger på den västra delen av Skiathos mot centrum av ön. Det byggdes 1655 och legenden säger att klostret fick sitt namn efter att en munk hittat en ikon av Jungfru Maria (Panaghia Kounistra). Du når klostret med hyrbil eller om du anmäler dig för en utflykt dit.

Nattliv

Under högsäsongerna är det en härlig puls i Skiathos Stad och det kan nästan bli ”för mycket” drag. Bargatan hittar du på gatan Polytechniou och diskogatan ligger i slutet av hamnen som går mot flygplatsen. Borzoi är det äldsta diskoteket på Skiathos och erbjuder fortfarande massor av fest och bra stämning. Remezzo, Kavos och BBC är andra stora diskotek som drar mängder av festsugna unga människor. Många av hotellen har egna diskotek och anordnar evenemang och fester under högsäsongerna.

Shopping

Shopping görs med fördel i Skiathos Stad där det finns ett stort utbud av butiker. Är det souvenirer och typiska varor från Skiathos som du är ute efter, ska du vara på jakt efter grekiska handgjorda gods och konst. Det finns även många olika typer av tyg och textiler, väskor, smycken och skulpturer. Butiker med bra utbud i Skiathos Stad är Archipelago, Galerie Varsakis och Gallery Seraina.