Stränder

Är det stränder och bad du prioriterar är du helt rätt ute. Skiathos har ca 70 badstränder som sträcker sig från långa, popular och sandiga till små och steniga. Tar du båt till några av de närliggande småöarna kan du hitta ännu fler stränder och njuta av lugnet. Skiathos har massor av stränder och vi väljer här ut några av de mest populära.

Koukounaries

Skiathos kändaste strand och en av de mer kända i Europa. Koukounaries är en härlig strand med sin extremt fina och skimrande sand. Många kommer till Skiathos bara för att slappa på denna pärla till strand. Vattnet är kristallklart och längs med stranden växer det gröna träd som ger skugga för dem som tycker det är för hett i solen. Koukounaries ligger i sydvästra hörnet på Skiathos.

Megali Ammos

En mycket populär strand som har ett stort utbud av aktiviteter, tavernor och hotell. Rent generellt, i jämförelse med de andra stränderna på Skiathos, är Megali Ammos inte någon höjdare. Många skandinaver bor i närheten och det är p.g.a. det som gör stranden populär. Megali Ammos ligger i närheten av Skiathos Stad, på östra delen av Skiathos.

Banana Beach

På sydvästra spetsen av Skiathos ligger denna före detta nudiststrand (därav sitt namn) som idag är en populär strand hos framför allt yngre människor. Här erbjuds det mycket aktiviteter och vattensporter av olika slag. Det finns även flera tavernor, kafés och barer. Du kan ta bussen till Banana Beach men kom ihåg att det är en bit att gå från busshållsplatsen.

Lalaria

En av de absolut vackraste och mest bilsköna stränderna på Skiathos. På den nordöstra spetsen på ön ligger denna pärla som inte bör missas. Längs stranden sträcker sig höga vita klippor som ger Lalaria ett imponerande utseende.

Achladies

Endast 2 km från Skiathos Stad ligger denna högt utvecklade strand som erbjuder aktiviteter, hotel och tavernor. Achladies kan du nå med bil, buss eller båt som går med jämna mellanrum från Skiathos Stad.

Kalamaki

På södra delen av Skiathos ligger Kalamaki på en halvö och som sträcker sig över tre vikar. De tre vikarna har aningen olika karaktär som växlar mellan populärt och livligt till lugnt och harmoniskt. Det tar ca 10 minuter att gå från parkeringsplatsen och busshållsplatsen till stranden och havet.

Vromolimnos

Till väster om Kalamaki ligger denna strand med fantastiskt vacker sand och lugnt och klart vatten. Det är en strand som passar de flesta, vare sig du är ute efter aktivitet eller lugn. Längs stranden ligger tavernor, kafés och en strandvolleyboll-plan.